Fiskedagboken 2010

Nya framgångar för Team GäddRacer..

2010-11-14

Idag var det dax för årets upplaga av BPFC "Big Pike Fly Challenge"

En flugfisketävling efter gädda i Stora Värtan som anordnas av Sportfiskeboden i Täby. Många namnkunniga och duktiga flugfiskare som inte brydde sig om att det är november och snöstorm tidigare i veckan, ställde upp denna dag.

Förra året vann vi tävlingen och då tävlade Peder tillsammans med Claes från Mälardalens Sportfiske. Skulle vi kunna upprepa den framgången? I år ersatte jag Peder i hans frånvaro. 

Rapporterna från olika håll i skärgården var sammstämmiga, jäkligt surt fiske sista dagarna efter gädda. Vädret var förvisso helt ok för gäddfiske. Taktiken var klar från början och den ruckade vi inte på trots att lite nya vikar hade tillkommit och några andra dragits bort dagen innan.

Fisket blev som befarat segt, Team Vision med Niklas Bauer vägde in en 2,1 ganska tidigt. vi låg strax nedanför dem och strax efter att de stack iväg så drog jag på en godkänd fisk som vägde 3,1 kg - vi var med i matchen..

Alltid skönt att känna att man åtminstone har en invägningsbar gädda. Senare under dagen bytte jag fluga och det strulade med taffsen, så jag struntade i att sätta dit en ny.. Det straffade sig nästan direkt. En klart godkänd fisk sög flugan och efter att den varit på ca 45-50 sekunder, sa den tack och adjö med min fluga fortfarande kvar i gapet, faaan!! 

Det visade sig kosta oss segern i tävlingen..

Nu blev vi 2:a efter duktiga Team Catch & Relax som vägde in 2 gäddor och fick ihop 5,5 kg. deras 3,1:a  var 3 cm längre än vår så de tog hem priset från Vision, ett flugset värt 6.000 kr.. Men vi blev inte lottlösa vi heller då vi fick gäddflugor, en hela dryck :0). För tävlingens största "redan" märkta gädda fick jag ett par andningsvadare från Imago Flyfishing..

Totalt kom det upp ca 17 gäddor varav endast 4 st var över 65 cm.

Tack Sportfiskeboden och sponsorerna för tävlingen.. Ett kul arrangemang som vi ställer upp på även nästa år..

Team GäddRacer med gäddan som gav oss 2:a platsen i BPFC 2010.

 

Antal kommentarer: 1

2010-11-16 20:57:09 - Wiggo

BRA JOBBT GRABBAR!!!! Vi i Team GäddRacer har ju gått rent ut sagt fantastiskt bra det senaste året, nu är det bara att öka!!!
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)