Blogg

Sista hundsläppet för denna säsong.

 

Jaktsäsongen med hund börjar lida mot sitt slut. Idag sista dagen blev det jakt i Bålsta skogarna. Vi var inte många, Det var jag, Tom och Andreas. Ja så hade vi en skytt till som gjorde ett lyckat inhopp på typ 20 min på eftermiddagen. Han fick skjuta en gris efter 15 min och avslutade ett fint drev för Andreas två ADB doggar, ibland är det lätt.

 

Min kompis Toms Jämte Åbra tog upp en grupp vildsvin i första såten i stort sett vid släpp. Hon for iväg med Galten, medans suggan med 4 årsgrisar försökte smita förbi mig, en blev kvar :)

Casper hade ett kanondrev på hare, drevet gick tillslut i pass hos Tom på 15 m. 2 harar!! Men han stod tyvärr med fel beväpning.

Det blev en kanondag i skogen. Nu laddar vi batterierna fram till den 1/10.

Tack vänner för idag!

JP

Sista hundjakts helgen på UB för säsongen.

Då var det dags för sista jakthelgen efter rådjur och vilsdsvin.

I första såten skulle jag och en gäst ta den norra gränsen. Jag föreslog ett byte av pass då jag bara hade drillingen med idag. Större chans för gris på passet jag skullle suttit.

Det visade sig vara ett bra byte för gästen som fick skjuta en fin gris :)

I andra såten fick min kompis Peter gå med Doffe då jag tog Casper.

Casper hade bra drev på olika rådjur, men passerade skyttarna på lite långt håll.

Men extra roligt var att Peter fick skjuta gris för Doffe första gången han går med honom.

Doffe tog upp en ensam galt som efter snurrat i tätningen valde att bryta ut där Peter stod beredd. Efter skottet fortsatte gris och Doffe in i nästa tätning där det blev ståndskall och Peter kunde avsluta :)

Roligt också att Robbans Munster drev fram ett rådjur till Elisabeth.

Grattis till er! :)

  

Inte ofta det händer, men denna dag var både min pappa och bror med och jagade :)

En bra avslutningshelg.

//JP  

Uttersboda jakt

Denna helg var det jakt på Uttersboda.

Framför allt var det fokus Vildsvinen. Jag hade bjudit med kompsarna Hans och Victor. Victor hade med sig sina doggar.

Lördagen:

Sskulle visa sig bli lite seg, med en jäkla blåst och ruggigt väder. Grisarna lyste med sin frånvaro, kanske berodde det på att grannen hade storjakt och troligen fodrat satan innan. Men Victor räddade i alla fall dagen med att skjuta en årsgris för sin hund.  

Doffe hade bra drev i sista såten, först var det troligen gris och sedan rådjur. Nu skulle vi inte skjuta rådjur idag, så de tre passare som drevet fick förbi, lyfte på mössan.

Söndagen:

I första såten var det bara gris som gällde, Doffe fick upp gris och hade ett riktigt bra drev där han även ställde grisarna ett par vändor, men husse var inte tillräckligt bra på smyga, så de stöttest iväg, inte heller Robban som fick de i pass fick något läge. Sedan tog han upp rådjur som gick förbi två av skyttarna.

I andra såten hittade Doffe först en grupp på 10-12 årsgrisar som gick förbi Markus - en gris blev kvar. Jäkligt skoj då Doffe varit lite reserverad när det gäller vildsvin, efter att fått en hel del skador tidigare.

 

Jag och Doffe fortsatte in i såten och snart började han driva igen. Denna gris gick i pass hos Ante, skottet tog bra, men grisar har en förmåga att kunna gå en bra bit innan de faller. En annan hundförares Wachtel hittade grisen och dennes husse kunde avsluta.

En stor gris i 100 kg klassen, grattis Ante! :)

Efter att jag hämtat Doffe så gick vi vidare, nytt släpp och denna gång blev de drev på rådjur. När han släppt de drevet, hade en annan hundförare rapproterat att de troligen var gris inne i ett kärr. Vi gick dit och snart hade Doffe nästa gris på benen, denna kom efter en stund rakt mot mig. Hörde den komma travande genom kärret och den tunna isen som låg där. Tyvärr ställde den sig precis bakom en sten 10 m framför mig, för att sedan vända rakt bakåt så inget skottillfälle gavs. Rätt skönt fakstikt, den var jäkligt stor och hade blivit ett tungt släpande. Doffe gav nu upp den, på väg tillbaka till bilen, blev det nytt rådjursdrev.

Vilken islossning för Doffe och vildsvin, lovande inför resten av säsongen :)

//JP       

Jakt Weckholm.

Idag var jag bjuden till grabbarna på Weckholm.

I början av första såten ställde jag mig på pass medans jaktledaren gick igenom några holmar på väg till såten vi skulle jaga igenom. Munstern Doris fick upptag, och efter en stund kommer en räv travande över åkern mot mitt håll. Den försökte runda mig bakom ryggen, men det var ett misstag. den blev kvar på plats med hjälp av en Gyttorp 5:a.

En ortoligt fin räv på strax under 10 kg. Fullpälsad och fin..

Klabbe var väldigt nyfiken på räven :)

I de båda såtarna blev de några kortare drev, men denna dag var det lite tunt med vilt inne, men så kan de vara ibland.

Tack för att jag fick vara med..

//JP 

Idag var jag bjuden på jakt i Mölnbo.

dag vart jag bjuden av min kompis EE att jaga med dem i Mölnbo. Visade sig vara en riktigt fin mark för oss med drivande hundar. Kuperat med tätninngar så att de buktar bra.

I första släppte vi Årva EEs tax och min Basset Casper. Årva hade ett mycket bra drev på över två timmar. Casper började med att få upp en hare som passerade mig, men vi lät den vara då många satt och passade med studsare. Vi gick vidare och så småningom fick han upptag på ett kid. Det gick fint runt i såten och jag tog själv pass på ett hygge där upptaget skedde.

Det var tillslut på väg upp till mig, men vek sedan ner. EE var närmast att komma åt att avsluta, men det var lite långt håll så han avstod skott. Två bra drev i alla fall som höll passarna på gott humör :)

I andra såten släppte jag Doffe. I en tätning mellan två berg tog Doffe upp 3 rådjur, det gick ganska snabbt utefter en sjö för att sedan vika upp mot traktorvägen där några passare stod. Två snabba skott och en bock och kid blev kvar. Doffe fortsatte med geten som han sedan släppte när det spikade ur såten.

Tack för en trevlig jaktdag.

//JP

Jakt Gärtuna.

Jag och Niklas var bjudna av min kompis Peder att släppa hundarna på deras mark.

Gammal hederlig hageljakt på rådjur. Niklas släppte sin Basett Klabbe och jag Casper. Casper fick upptag nästan direkt och efter en repa upp i såten gick det förbi Peder men på lite drygt håll. Sedan gick drevet ner i en salix där Casper släppte, skumt det brukar han inte göra så snabbt. Men tydligen var det väldigt blött där, så de kan ha vart orsaken.

Det blev ett nytt upptag som gick ur såten och även det ner i salixen på grannans sida. Vi gjord ett nytt försök och denna gång blev de troligen en hare som fångade agde Casper uppmärksamhet, men även denna lurade Casper denna gång.

I den andra såten var det lite tunt på vilt inne, men Klabbe fick upp ett rådjur som tyvärr fintade oss och smet förbi en av skyttarna på ca 60 m.

Vi lunchade vid sjön (borde tagit en bild)...

I sista såten släppte jag Doffe i en salix. Här hade vi en del rådjur inne och Doffe fick tag på ett som drog igenom salixen, över åkern och förbi vilststängsel till stora vägen (vilket aldrig hänt tidigare, typiskt Tysken) Men fick tag på honom innan han tog sig tillbaka samma väg. 

Denna dag gick vi bom, men man skall ha sådana dagar också.

Tack för inbjudan Peder, nästa gång tar vi dem :)

//JP

Älg & Vildsvinsjakt UB.

Idag var det älg och grisjakt på UB.

Första såten fick jag ett vägpass. Det tog inte lång stund innan jag får två vildsvin som vill över vägen. Jag siktar på den sista 70 kg grisen, skottet känns bra, men den försvann in med den första grisen bakom mig. Senare gick vi på med hundar, små blodstänkt vittnade om träff, Men den fick vi tyvärr inte tag på. Ingen bra känsla.

I andra såten fick jag ett pass i ändan av en innäga, min passgranne rapporterade efter ett tag att det var Ko med kalv på väg åt mitt håll. Plötsligt dyker de upp ca 90 m från mig, när kalven ställer sig med fritt skottläge tar jag möjligheten. Även denna gång går kalven undan ner i ett kärr framför mig. Efter en stund ser jag kon där inne men ingen kalv, anar att den ligger i kärret. 

Peter kommer med hund som vi får spåra med, efter ca 100 m ligger kalven, mitt ute i blötan. Fasen va skönt det är när man får se de påskjutna djuret ligga på plats.

När jag jagar älg och gris använder jag min alidnes ex svärfars gamla Sako helstock som jag renoverat (eller snarare min kompis Robban). Trivs grymt bra med den :)

Vi sköt även den sista kalven denna dag, så nu är älgjakten för vår del avslutad denna säsong.

Det blev även 4 grisar.

//JP  

Jakt i skärgården - Casper still going strong..

I helgen var jag bjuden av min kompis JJ att jaga med hans poolare på en Ö i Stockholms skärgård. 

När jag landade in på fredag kväll stod en härlig lasange klar med de tillbehör som kan tänkas tillhöra.

Det var ett gäng med blandad erfarenhet av jakt, några var sugna på att ta jägarexamen.

Patrik som var med för att lära, hängde på mig och Casper.

Det är lite speciell känsla att jaga runt på tomter, festsplatser, båthus mm. Efter en stund blev det upptag. Casper släppte rätt snabbt och det gick lite hackigt, antagligen räv. Snart blev det nytt påstick och drevet tog en vända upp i skogen, för att sedan vända tillbaka efter strandkanten. Efter att drevdjuret visade sig för ett par skyttar så gick det tillslut i pass för Mr AG och hans Beretta. Ett bockkid som start på dagen.

Vi släpper på Casper och snart är det upptag igen. Denna gång såg jag drevdjuren och kunde rapportera att det var bock och smaldjur som var drivna. Drevet flöt på bra och tillslut smäller det hos Jonas som dock lät lite osäker på radion om hur det gått. Men det visade sig obefogat, bocken låg bara 10 m in i snåren.

Det var dags för lunch som vi njöt av hemma hos Christian i hans charmiga "båthus"

Dags för släpp igen. Casper tog upp ett ensamt rådjur som efter dragit runt på höjderna försvann de ut i vassen. Casper efter, och ett tag blev jag orolig då jag hörde plaskande och Casper som gnällde därute. Men han var snart tillbaka då rådjuret fintade bort oss. Vi gick upp i "Djäviulsberget", länge sedan jag sett en sådan brant! Väl upp på platån fick Casper tre rådjur på benen, och efter en runda valde två av dem att simma över till fastlandet, medans Casper for upp i branten mot mitt håll med det tredje rådjuret. Jag hade tagit pass på en klippkant, och rådjuret valde att passera precis under mig - det var ett misstag :)

Vilken dag de blev och vilken helg! 3 rådjur för Casper, härlig skärgårdsmiljö, bra jakt och inte minst sköna snubbar som bjöd på sig själva och allt annat.

Jag och Casper tackar ödmjukast för inbjudan. Vi kommer gärna tillbaka nästa år igen.

//JP

Blöt jakt Uttersboda.

Idag var det Rådjursjakt på Uttersboda.

Riktigt surväder med massa regn och blåst. Jag hade bjudit med mina kompisar EE och (Easyhunt) Johan. EE hade sin tax Årva med sig och worstern Yra.

I första såten gick jag med Casper och EE med Årva. Båda fick efter ett tag upptag. Caspers drev tog ett par vändor i såten innan de gick mot vägen. Där stod en av passkyttarna som inte gjorde något misstag. En enhorning - de andra hornet hade bocken tappat.

Årva som nu också hade ett riktigt bra drev snurrade lite ut och in i såten för att tillslut gå rakt i knät på EE. Rådjuret tecknade men försvann iväg. Efter lite stök med att hitta skottplats, byta hund för eftersöket. Så hittade Yra rådjuret bara 50 m från skottplats. De visade sig att den hade gjort en krok och lagt sig.  Skönt!

I andra såten fälldes ytterliggare 2 rådjur och en hare. Doffe drog snabbt ur området med sitt drevdjur som inte behagade vända tillbaka.

Det blev en bra jaktdag där allt blev på plats, kläderna dyngsura, vapenvård och en möjlighet att jaga med min kompis EE igen :) (Johan och jag jagar ju ihop på flera marker).

//JP

Casper och husse nöjda med resultatet.

EE fick själv skjuta säsongens första rådjur för sin tax Årva.

Grattis! :)

 

 

 

Jakt Weckholm

Jakt med Weckholmsgänget.

Idag hade jag lånat ut Doffe och istället tog jag med Niklas hund Klabbe. Han fick gå första såten. Klabbe hade upptag direkt, tyvärr gick det ganska snabbt ur marken. Men efter en stund var det tillbaka in igen. Klabbe är lite orutinerad så när det gick ner i ett kärr tappade han bort drevdjuret. Vi fortsatte och strax blev det nytt upptag. Denna gång gick drevet ut på en av passarna, men tyvärr blev det en bom.

Efter att spårat av skottplatsen och gjort eftersök och konstaterat bom, så fick Klabbe gå lös en sista bit. Nytt upptag men släppte det efter ca 10 min. 

I andra såten släppte jag Casper som fick upptag direkt, det här drevet blev riktigt bra! det gick ur och in i såten flera gånger. Jag fick drevdjuret på mig i såten, men inget bra läge. Tillslut efter ca 60 min gick det rätt i pass hos Johan som hade sin son med på pass. En härlig avslutning på ett jäkligt bra drev.

Tack för den här gången..

Johan med sonen Joar som satt på första parkett när pappa fick avsluta ett riktigt bra drev på bocken.

//JP     

Rådjursjakt Torsborg

Idag var jag bjuden till Torsborg för jakt med doggarna.

I första såten fick Casper upp rådjur direkt. Först gick det över i den andra såten som vi skulle jaga efter lunch. Men sedan rätt in där vi jagade. Drevdjuret gick förbi en av skyttarna på nära håll, men för tillfället höll han sin studsare i handen, så det blev inget skott. Drevet försvann ur såten och buktade väldigt fint ca 500 m in på grannens. Efter ca 90 min släppte han och kom tillbaka.

Till lunchen fick vi avnjuta Hans älggryta, en riktig höjdare.

I andra såten släppte jag Doffe, det hände inte så mycket förrän på slutet. Då blev det upptag och efter ca 20 min gick det förbi Hans som kunde fälla en fin bock :)

Hans har en jäkla förmåga att stå rätt för mina hundar :)

Tack för denna gång och på återseende.

//JP  

Bockjakt premiär 2017

Äntligen dax för bockjakt igen. 16e augusti är lite startskottet på den nya jaktsäsongen.

Jag har i år gått med på min ny/gamla mark Uttersboda ovanför Uppsala. En fin tradtion  där är att vi startar med en liten kräftskiva kvällen innan. Denna gång var vi 7 st som fick avnjuta goda kräftor och stifta bekanskap med både nya och gamla medlemmar.

På morgonen den 16e valde halva styrkan att ta sovmorgon. Inget blev skjutet, men det observerades några bockar men framförallt get med dubbelkid och lite grisar. Nya killen Johan satt på Mänsta och hade 2 bockar framme, men långa håll och "fel" bössa gjorde att de inte blev något den...na morgon

På kvällen provade jag Mänsta och började med att bli utskälld av först en bock på 40 m, sedan av en annan på 230 m. Faan också vilken klant man är....
Men tänkte att jaja, ställer mig vid udden så kanske det kommer en räv lite senare. Efter 40 min kommer bocken som tidigare skällt ut mig på 230 m ut igen, tillslut ä den inne på 110 m och jag har stora klippblock som kulfång - vore ju tråkigt att börja med att fälla en Kossa som fanns i bakgrunden. Bocken gick 30 m innan den lade sig..
Nu verkar ju Johan vilja påskina att det "var den jag släppte imorse" Well! Jag säger bara 222 Vs 9,3 1-0 :)

JAg, Clarre och Martin avslutade kvällen med en candylight dinner då vi avnjöt kräftor till förrätten och Clarres vildsvinsburgare till varmrätt runt 00.00.
Kul att träffa de nya killarna Martin och Johan i laget också. 
Det här kommer bli en bra säsong..
//JP

 

Jakt LB i nysnö..

Idag var det dags för jakt på vår egen mark i Enköping.

Mia vår kvinnliga medlem i laget hade observerat två färska spår av Rådjur vid sitt pass, så jag och Doffe drog oss åt de hållet. Efter en stund så stck Doffe iväg som en raket och snart vart de upptag. Jag har haft lite flyt den här säsongem och valt rätt pass inne i såten när det blivit upptag. Även denna gång visade det sig att jag valde rätt när jag snabbt förflyttade mig upp på en lite höjd framför ett kärr. Efter ett kortare drev på ca 10 min hör jag Doffe närma sig och plötsligt kommer två rådjur som stannar inne i vassen i kärret. Spännande att se dem stå där helt lungt och lyssna efter hunden. När Doffe närmar sig väljer de att dela på sig och de ena rådjuret går åt mitt håll. Jag visslar till och den stannar upp på ca 40-45 m. Jag växlar till kulan på drillingen och rådjuret blir kvar på plats. Doffe kommer ca 45 sek efter.

 

Vi sätter sedan Doffe på löpan för det andra råduret och snart är det upptag igen. Denna gång blir det långskjuts, men två ggr kommer de tillbaka i samma område. Dock går det lite för fort båda tillfällena när de passerar passaren på 13. Men ett riktigt bra drev blev det. Tillslut släpper Doffe då de är nästan 2,5 km utanför marken.   

Dags för lite lunch innan vi kör sista såten.

En av höjdpunkterna under jakten är lunchen. Denna gång korvar, camenbert ost smält i folie, bara att doppa på och smörja kråset. Vilket väder vi hade också :)

Efter lunchen blev de ett släpp till, denna gång med Casper. Dock hade vi inte så mycket inne i den lilla såten och Casper blev som en snögubbe.

Tack för en härlig jaktdag:

//JP   

Det kan gå illa ibland också..

Jag har haft några ritigt bra säsonger nu där de djur jag skjutit på har blivit kvar på skottplatsen. Jag jagar till 90% med min drilling, dvs ett vapen där man kan växla med en pipväljare om jag skall skjuta hagel eller kula. Riktig bra när man som jag går med hund där de kan komma det mesta i viltväg.

Kruxet med denna typ av vapen är att du alltid måst ha stenkoll i alla situationer att du väljer rätt pipa så du ex inte skjuter hagel på för långa håll, eller på vilt som inte är tillåtet med hagel osv.

Jag har stenkoll - tills igår! :/

Vi tar det från början. Jag, Niklas, Tobbe och Daniel tog en jaktdag på deras mark i Dalarna. Det var skitkallt på morgonen, men skulle bli varmare på dagen. Så vi började med att köra Tobes worster Roxi som inte förföljer så lång.  I första såten hade vi någon hare på benen och även 4 rådjur som inte riktigt gick där vi satt och passade. 

I såt 2 satt jag i en kraftledningsgata, och efter en stund går Tobbe in på radion och meddelar att två rådjur är på väg åt mitt håll. Mycket riktigt, efter en liten stund ser jag ett rådjur komma smygande, ställer sig utom hagelhåll på ca 40-45 m. Men det står så att jag har det rakt framifrån, trodde ett tag attde skulle gå rakt på mig. Men det vinklar ner och bort, precis efter kommer rådjur 2 men då går det för fort. Så det blev inget skjutet här.

Vi fikar lite och nu var det meningen att jag skulle gå med Doffe, men tiden hade runnit iväg och  jag och Niklas behövde åka inom en timme. Så Tobbe fortsätter med Roxi i sista såten. Jag får ett pass utanför en grantätning, och velar en stund mellan två ställen att stå. Väljer en kulle ca 45 m från åkerkanten.

Det är några harar på G i såten och jag växlar till hagelläget för att vara beredd på snabbt skott. Plötsligt kommer ett ensamt rådjur i skaplig fart ut från tätningen och springer över mot mitt val 1 som jag INTE valde. Men jag har ett bra läge, skyttet har gått bra och jag känner ändå att läget bör jag nyttja. Jag lägger röpunkten på rådjuret, följer med bra i svingen, går förbi och trycker av! Rådjuret slår en volt och kanar mot diket - perfekt! Tills att den reser sig igen och stannar på ca 50 m. Jag har nu skjutit den kula jag har i pipan, men de är påskjutet så jag tar en hagelsmäll. Rådjuret hoppar iväg och stannar ytterligare 10 m bort, fasen jag måste få fram en kula till... Gräver i fickan samtidigt som jag bryter bössan. Noterar snabbt att BÅDA hagelpatronerna är avfyrade, men inte kulan?? Det tar något ögonblick innan de går upp för mig att de första skottet var en hagelsmäll - på ca 45 m. Fan också!!  

Första smällen har uppenbarligen tagit då Rådjuret slog ihop, men inte tillräckligt bra för att bli på plats. Hur fasen kan jag göra det misstaget, jag är alltid noga med att kolla hela tiden, flera ggr under jakten att jag har rätt pipväljare vald..

Vi hittar små blodstänk och hår när i spårar med Roxie. Vi släpper henne tillslut då vi inser att de inte ligger någonstans. Roxie är trött och det blir ingen riktig fart på eftersöket. Hon har stuckit iväg en repa på 300 m. Men kommer strax tillbaka.

Vi inser att vi inte kommer reda upp detta utan en hund som går ifatt. Snabbt samtal med jaktledaren som är hemma. Vi kommer fram till att låta det vara och så skulle de testa med en annan hund under morgondagen.

Jag och Niklas packar oss hem, och det är med klump i magen man inser att jag orsakat onödigt lidande för djuret för att jag inte hade koll!!

Nu har jag/vi en jäkla röta rent ut sagt!

Efter en stund ringer telefonen, det är Danne som meddelar att de skjutit rådjuret!?

Grabbarna tog beslut när vi åkt att spana av åkern på andra sidan såten. När de kommer dit ser de ett rådjur i åkerkanten som haltar och ser risig ut. Tobbe som tur är har med sig studaren som är väl inskjuten, hållet är ca 150 m.  Så de åker iväg en bit och Tobbe smyger sedan tillbaka och får EN chans att skjuta, rådjuret faller på plats. Tror de!!

Men när de kommer fram, ligger inte rådjuret på skottplatsen. De far hem och hämtar lampor och Dannes Beagle Elsa som är utvilad och pigg. Inget blod, ingenting på skottplatesn trots att de såg djuret gå i backen. Men efter ca 40 m hittar de rådjuret dött.

Fy fasen vad lättad jag blev av detta besked. Ett katastrof skott från min sida, som orsakat både lidande och eftersök, dåligt samvete. Gick tiilslut bra p ga en massa tur och rätt tagna beslut av mina jaktkompisar.

Drilling är ett fantastikt bra alroundvapen, med kräver också att man har stenkoll på pipväljaren. Jag har varit med om fall där skytten avlossat hagel mot en älg i tron att det var kula.

Det blev ett långt inlägg, hoppas ni orkade läsa tillslutet. Jag har lärt mig något av detta och förhoppningsvis några av er andra också. det är inte alltid det går som man tänkt sig!

Elsa hittade på rådjuret 40 meter från skottplasten.

//JP

 

Rådjursjakt utöver det vanliga med gamla Ripsa jaktlaget.

Vilken jaktdag det blev!

Idag var vi bjudna, det gamla Ripsalaget till Rådjursjakt med hagelbrakare. Två såtar skulle klaras av. Jag började köra mitt område med Casper och det blev upptag direkt. Såten var smal men väldigt kuperad och många tätningar där det skulle visa sig bukta väldigt bra.

Första drevdjuret kommer så småningom förbi mig, men på ca 10 m för lång häll med hagel, tusan också. Tillslut kommer det flygande ner på bakpassaren som tyvärr bommade.

Nytt upptag och samma visa, runt några varv  i såten och sedan ner på bakpassaren som denna gång var med på noterna då jag förvarnat på radion att det var på G, kul!

Jag visslar in Casper efter att han varit framme vid skottplatsen och strax efter nytt släpp blir det upptag igen. Denna gång fick jag själv avsluta såten med Caspers 2a rådjur för dagen.

I andra såten står jag på pass. EE släpper Årva och Stefan släpper sin Beagle. Båda hundarna har bra drev i stort sett hela såten. Det började för min del med att Årva kommer med två rådjur på lite väl långt håll. Men det smäller strax hos passgrannen. Jag flyttar mig lite för att vara beredd om det andra djuret vänder tillbaka- mycket riktigt så kommer ett ensamt rådjur tillbaka och det blir kvar på plats. Efter en stund kommer Årva drivande på löpan. Fasen va skoj, inte var dag man får skjuta för två olika drivande hundar.

   

Men det skulle visa sig bli ännu bättre! Efter en stund så hör jag Beaglen närma sig och jag är på helspänn. Men blir faktiskt lite förvånad när jag ser två rådjur komma med bra fart genom skogen mot mitt pass. Denna gång har jag lite för lång framförhållning och efter första skottet skjuter rådjuret ännu mer fart, men med andra skottet ligger jag bättre och de slår omkull. Helt otroligt!! 3 rådjur för 3 olika drivande hundar.

Vilken sjukt bra dag för min del. Det var fler som hade en bra dag och totalt sett ligger 9 st rådjur denna dag. Många kan tyckas, men det är mycket gott om rådjur i området och de vill att fler skjuts bort.

Tack för att vi fick jaga med er idag Eije och Per :)

//JP